Anmäl intresse
17.10.3 / Press / Meddelanden

Biblioteket No.5 slutsålt

De 13 exklusiva bostäderna i Glommen & Lindbergs senaste projekt på Östermalm, Biblioteket No.5, är nu slutsålda. Den gamla Margaretaskolan, uppkallad efter kronprinsessan Margareta, huserade i fastigheten under 1900-talets början omvandlas nu till moderna bostäder i samarbete med formgivaren Mats Theselius och arkitektbyrån Jägnefält Milton.


– Biblioteket har varit en stor succé! Mats Theselius design tillsammans med arkitekternas genomtänkta planlösningar och Glommen & Lindbergs kvalitetstänkande har gjort att lägenheterna såldes i hög fart. Vi är glada över att ha fått vara en del av detta unika projekt. Berättar Richard Lagerling, VD och ansvarig fastighetsmäklare på Lagerlings fastighetsmäkleri

I Biblioteket No. 5 samarbetar arkitektbyrån Jägnefält Milton och formgivaren Mats Theselius för första gången. Tillsammans har de skapat 13 lägenheter från en minietta till ett stort penthouse på flera hundra kvadratmeter som karaktäriseras av elegans, exklusiva materialval och hög detaljrikedom.

Husets karaktär och dess strama stenfasad kommer att bevaras tillsammans med flera originaldetaljer, såsom den gamla skolans storslagna, spröjsade fönster. Invändigt har lägenheterna en betydligt sobrare karaktär, med vit marmor och vitmålad björk som återkommande inslag. Theselius ligger bakom all inredning, från dörrar, kök, handtag, färgsättning med mera.


Aktuella Projekt


Tillbaka till toppen
Top
Close
Glommen & Lindberg använder cookies för att göra din upplevelse bättre och ditt besök på hemsidan bekvämare. Läs mer om cookies och hur vi hanterar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Jag accepterar
Lämna webbplatsen