Anmäl intresse
16.18.11 / Press / Meddelanden

Säljstart av Biblioteket NO. 5 - över hälften redan sålda

Takhöjden och detaljrikedomen är slående när byggbolaget Glommen & Lindberg nu säljstartar ett av sina mer exklusiva projekt, Biblioteket No. 5 vid Karlaplan, Stockholm. Trycket är högt och mer än hälften av lägenheterna är sålda innan säljstart berättar ansvarig fastighetsmäklare Richard Lagerling. Margaretaskolan, uppkallad efter kronprinsessan Margareta, huserade i fastigheten under 1900-talets början omvandlas nu till moderna bostäder i samarbete med formgivaren Mats Theselius och arkitektbyrån Jägnefält Milton.

Lagerlings fastighetsmäkleri har fått uppdraget att förmedla lägenheterna och efterfrågan har varit så stor under hösten att mer än hälften av lägenheterna redan är sålda, innan projektet gått ut på officiell försäljning.

– Jag har aldrig sett sådan takhöjd och så stora vackra fönster och då har jag ändå arbetat som mäklare på Östermalm i 25 år. Inte undra på att mer än hälften av alla lägenheter har sålts redan innan säljstarten. Vi är oerhört stolta och glada över att fått förtroendet att förmedla de fantastiska våningarna i Biblioteket berättar Richard Lagerling, VD och ansvarig fastighetsmäklare.

I Biblioteket No. 5 samarbetar arkitektbyrån Jägnefält Milton och formgivaren Mats Theselius för första gången. Tillsammans skapar de 15 lägenheter som karaktäriseras av elegans, exklusiva materialval och hög detaljrikedom. Arkitekternas mål var att skapa ett levande hus med varierande lägenheter från mini-etta till ett penthouse på flera hundra kvadratmeter.

Tradition möter framtidstroOmbyggnationen av Biblioteket No. 5 utgår från Glommen & Lindbergs redan etablerade koncept, att förena historiska miljöer och klassiskt hantverk med moderna behov. Detta är en trend som kommer att växa sig allt starkare menar byggbolaget.

– Biblioteket No. 5 är en del av en historisk miljö och början på en framtida boendetrend. Rivningsraseri ersätts av förfining och istället för att bara bygga nytt måste vi också bygga smart. Samtidigt är det viktigt att Karlaplan och Stockholm inte blir ett museum, säger Rolf Alexander, marknadschef på Glommen & Lindberg.

Husets karaktär och dess strama stenfasad kommer att bevaras tillsammans med flera originaldetaljer, såsom skolans storslagna, spröjsade fönster. Samtidigt har Mats Theselius, prisbelönt formgivare och upphovsman till några av de senaste decenniernas mest omtyckta designmöbler adderat nya lager. – Gestaltningen av entrén kan beskrivas som extrovert med stora diamantliknande handtag och guldfärgade brevlådor och sopnedkast.

Invändigt har lägenheterna en betydligt sobrare karaktär, med vit marmor och vitmålad björk som återkommande inslag. Theselius ligger bakom all inredning, från dörrar, kök, handtag, färgsättning med mera, till och med ett specialritat badkar – med en form inspirerad av formgivarens mest hyllade stolar.

– Det är ett av stadens allra mest spektakulära bostadsprojekt. Mats Theselius tillsammans med arkitekterna Jägnefält Milton har verkligen lyckats i att kombinera modern funktionalitet med de fina ursprungliga kvaliteterna huset bär med sig konstaterar Richard.


Aktuella Projekt


Tillbaka till toppen
Top
Close
Glommen & Lindberg använder cookies för att göra din upplevelse bättre och ditt besök på hemsidan bekvämare. Läs mer om cookies och hur vi hanterar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Jag accepterar
Lämna webbplatsen