Intresseanmälan
1
KONCEPT STOCKHOLM OCH NILSSON RAHM ARKITEKTER

Utsikten – från visionärt koncept till hemtrevligt hus

Koncept Stockholm är ett välkänt arkitektkontor som ligger bakom många högprofilerade projekt inom inredning, arkitektur och stadsbyggnad. Genom arkitektur och design lyfter Koncept Stockholm fram olika varumärken och värden vilket skapar unika och kreativa miljöer. Utsikten är resultatet av ett nära samarbete med Glommen & Lindberg och ett ordentligt genomtänkt inredningskoncept. Konceptet lyfter fram platsens unika fördelar, men man har också tänkt urbant och annorlunda. Sedan har de gemensamma funktionerna adderats, och lägenhetsytorna har kompletterats med gott om plats för både avkoppling och umgänge.

Självklart har platsen och läget varit en stor inspirationskälla. Skandinavisk oas har varit ett av ledorden. Vi har också jobbat med en sober färgskala och med naturliga material. Du ska få en känsla av rekreation, ljus och luft när du kommer hit. Alla gemensamma ytor ger dessutom projektet en alldeles egen identitet och möjliggör en livsstil som annars är få förunnade, säger Daniel Wengelin, arkitekt på Koncept Stockholm.

Genomtänkt kvalitet

Koncept Stockholms tankar och idéer har sedan förvaltats och arbetats ut av arkitekterna Anna Nilsson och Sanna Rahm från Nilsson Rahm Arkitekter. De har förvandlat delar av ett tidigare konferenshotell till ett modernt boende. Läget har understrukits och uppdaterats. Själva lägenheterna är välplanerade vilket gör att de känns rymliga. Du får plats med ett funktionellt kök, ett ordentligt badrum och allt det andra som du vill ha. Materialvalen är genomtänkta och kvalitet har varit ledordet när det kommer till allt från vitvaror till golv och köksluckor.

Gemensamma ytor och sociala funktioner

Något som är unikt och intressant med projektet Utsikten är allt arbete som lagts på att skapa gemensamma och sociala funktioner i anslutning till bostäderna. Dessa blir ett kul och naturligt sätt att träffa sina grannar på. Vi har även uppskattat att få jobba med en befintlig byggnad och att försöka göra den ännu bättre genom att lägga till nya funktioner samtidigt som vi försöker ta tillvara på de kvaliteter som redan finns på platsen. Att vara varsam så man inte bortser från eller bygger bort något som redan är bra, säger Anna Nilsson, arkitekt på Nilsson Rahm Arkitekter.


Aktuella Projekt


Tillbaka till toppen
Top
Close
Glommen & Lindberg använder cookies för att göra din upplevelse bättre och ditt besök på hemsidan bekvämare. Läs mer om cookies och hur vi hanterar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Jag accepterar
Lämna webbplatsen